SPONSORED

ABOUT THIS PODCAST

En podcast om det sensitive karaktertræk:
HSP, hypersensitiv, overfølsom - kært barn, mange navne.
Denne podcast vil ikke så meget lære dig, HVAD det vil sige at være sensitiv - det har du selv årelang erfaring i - men mere inspirere dig til, HVORDAN du kan være sensitiv i verden med livsglæde og balance.
Din vært er Stinemaria Mollie. Hun er mentor, underviser og forfatter med speciale i sensitive mennesker - og hun hører selv til den højsensitive af slagsen.
Danish
10 episodes
since Jan, 2014

LATEST EPISODE

Det er vigtigt – det med at lytte. Det er her, vi giver hinanden opmærksomhed, det er her vi lærer nyt og det er her, vi knytter bånd med hinanden. Som sensitivt menneske er du naturligt nysgerrig på dine omgivelser og dine relationer. Du er fuld af empati. Du er ikke bange for dybe følelser. Og du vil garanteret hellere tale om livets store spørgsmål end om vejret. Sensitive mennesker er generelt ikke så meget for smalltalk, vi vil hellere dykke ned i de store følelser, hvor vi kan mærke hinanden. Og i en tid hvor alt går stærkt, hvor flere og flere mennesker føler sig ensomme og stressede og i en tid, hvor vi endelig er begyndt at stille spørgsmålstegn ved vores hurtighed, manglende nærvær og krav om at være “på” konstant – er der brug for sensitive mennesker. Dig. Fordi: Du forstår at lytte. At give plads. At rumme de følelser, der måtte være.  Du forstår at se folk i øjnene og være nærværende lige her og nu. Du er nysgerrig og interesseret. Du fornemmer, hvordan folk har det, og hvad de har brug for. Og du lytter. Uden at afbryde og konstant tale om dig selv i stedet.  Det giver den du lytter til en følelse af at blive set. Virkelig set. At du giver din tid til det menneske. Og er det i virkeligheden ikke noget af det, der er vigtigst for os alle? At blive set? At andre mennesker er nærværende med os og forærer os noget af deres tid? Et stort smertenspunkt for mange sensitive er dog, at der ofte ikke bliver lyttet lige så meget den anden vej. Når jeg på mine foredrag fortæller om den styrke det er at være god til at lytte og være der for andre mennesker, får jeg ofte spørgsmålet: ”Jamen hvad med mig? Hvornår bliver der så lyttet til mig?” Og ja, det er en mangelvare i dag at blive lyttet til. I mange samtaler kan man nærmest se modparten sidde på spring og vente på, at du trækker vejret, så de kan komme til. Enten for at fortælle dig, at det kender de godt, og så kommer en historie om, hvorfor de ved præcis, hvad du taler om, eller måske for at give gode råd.  Og hvad gør du som sensitiv, hvis du ikke føler, du bliver lyttet til? Hvis du er træt af at høre andre tale og det aldrig kommer til at handle om dig?  Fordi du er en eminent lytter, betyder det ikke, at det altid er dig, der skal være stille. Du har ligeså stort behov for at fortælle, forklare og vende problemstillinger – især hvis du som jeg er typen, der ofte får erkendelserne, mens du taler.  Det taler jeg om i dagens podcast – og om hvorfor det er dit eget ansvar at blive lyttet til. God fornøjelse.  
SPONSORED
Disclaimer: The podcast and artwork embedded on this page are from Sensitiv livsglæde - StinemariaMollie.dk, which is the property of its owner and not affiliated with or endorsed by Listen Notes, Inc.

CLAIM THIS PODCAST

Why to claim podcasts?

If you are a podcaster, the best way to manage your podcasts on Listen Notes is by claiming your Listen Notes podcast pages. It is a great, free way to engage the podcast community and increase the visibility of your podcasts.
After claiming your Listen Notes podcast pages, you will be able to:
Manually refresh the RSS feed to sync up
Get a verified badge (
Claimed
) alongside with your podcast name on Listen Notes
Post classified ads for sponsorship, guests, co-hosts, cross-promotion...
Coming soon:
Self-service promotion on Listen Notes
Use speech-to-text techniques to transcribe your show and edit transcripts
Improve the presence of your podcasts, e.g., self served podcaster interview...
Respond to listener comments on Listen Notes
Track your podcast stats on Listen Notes, e.g., listens, page views...
Manage episodes

EDIT

Thank you for helping to keep the podcast database up to date.
SPONSORED

RECOMMENDATIONS

SPONSORED