SolopreneurCast - for og med soloselvstændige

By Karin Høgh, PodConsult

About this podcast   Danish    Denmark

Karin Høgh er solopreneur. Podcasten handler om at være soloselvstændig og om at drive virksomhed alene. Men med masser af partnere, samarbejdspartnere og kunder.
Podcasten er en samtale mellem værten, eksperter og lytterne om de udfordringer og fordele det giver at være solopreneur. De deler erfaringer, tips og tricks og almindelige betragtninger om livet som solopreneur.
109 episodes · since Aug, 2014
April 27, 2018
GDPR kan få mange soloselvstændige til at gyse i denne tid, men det behøver ikke være så faretruende. Vi skal blot fremover være meget mere opmærksomme på, hvad vi bruger vores kunders data til. Og så skal vi i gang med at lave datastrømsanalyser. I denne episode har jeg besøg af Lise Moth, selvstændig advokat. Hendes virksomhed er   Moth Advokatanpartsselskab Hun har lanceret en ebog til brug for webshops og mindre virksomheder.. Ebogen har de skabeloner og formuleringer, som mange af os synes, at det er uoverkommeligt at få skrevet. Men det kan godt betale sig at bruge tid på det nu og efter den 25. Maj 2018, hvor Personadataforordningen træder i kraft. Af alle de advokater, jeg har set rykke ud for at hjælpe virksomheder med at leve op til persondataforordningen, så er Lise Moth den, jeg synes har grebet det mest konkret an -så soloselvstændige som mig - og mange af mine lyttere - ikke skal bruge mere tid og flere penge end højest nødvendigt for at leve op til forordningen. Her finder du Lise Moths ebog. http://nypersondataforordning.dk
April 9, 2018
Anders Høeg Nissen var og er stadig kendt som vært på radioprogrammet Harddisken, men for et par år siden tog han springet og blev selvstændig podcastleverandør – blandt andet.  Han har virksomheden Podlab. Han tjener penge på at levere til andres podcasts. Han har et navn for dét han gør, simpelthen: Podcast-as-a-Service – PaaS. I de mange år jeg har beskæftiget mig med podcasting, så er der rigtig mange, der har spurgt mig, om man kan tjene penge på at podcaste. I rigtig mange år har jeg sagt nej, det kan ”man ikke”. Men nu er mediet vokset – også i Danmark. Anders Høeg Nissen fortæller i denne episode, hvordan han byder ind med podcast hos sine kunder. Han har også sin egen podcast, Work.flow. Hvis du ikke allerede har hørt det, så har jeg oprettet Podcastskolen.  Det er et onlinekursus, som har tre spor. Det ene er netop for freelancere, altså dem, der vil tjene penge på at producere podcast for andre. I Podcastskolen kan du møde andre freelancere, som tjener penge på at podcaste for andre.   
March 16, 2018
Journalist og sprogkonsulent Kay Xander Mellish har boet i Danmark i 18 år - kom hertil for at arbejde i Araneum Net Bureau.  I dag er hun selvstændig. Hun podcaster og udgiver bøger, holder foredrag og workshops om det at leve og arbejde i Danmark som udlænding.  Hendes meget humoristiske podcast finder du her https://www.howtoliveindenmark.com/category/podcasts/ Det er virkslig underholdende at se på os som danskere  med andre øjne.  Kay udgiver på eget forlag og sælger sine bøger på bl.a. Amazon.  Bøgerne fås her. http://www.books.howtoliveindenmark.com/      
Feb. 14, 2018
Mille Sjøgren ved man aldrig, hvor man har. Hun rejser jorden rundt med sin familie, to piger og en mand, og lige nu er de i Mexico. Hun har sin virksomhed med sig. Hun speaker reklamer og laver journaliststik, - og så podcaster hun om at være digital nomade. I virksomheden Millespeak sælger hun sin stemme til radioreklamer, voice-overs – lydbøger m.m. Det kræver noget ordentligt grej, og en god netforbindelse, når hendes optagelser skal sendes hjem til kunderne i Danmark. Hør Mille fortælle om livet som digital nomade og følge hende videre i podcasten Den Digitale Nomade.    
Feb. 1, 2018
Selv om du ikke har investeret i bitcoins eller en eller anden kryptovaluta, så kan teknologien bag, blockchain, få stor indflydelse på den måde, du kommer til at arbejde i fremtiden som solopreneur.  Peter Svarre, som selv er soloselvstændig, hjælper os i denne episode med at forstå, hvorfor vi har virksomheder, når vi selvstændige er så effektive i professionelle partnerskaber.  Decentrale Autonome Organisationer (DAOs) hedder det, når fremtidens virksomhed slet ikke er en virksomhed, men et løst netværk af medarbejdere bundet sammen af blockchain-teknologi.  Peter Svarre har arbejdet i bureauer, virksomheder og som selvstændig og er nu foredragsholder, forfatter og konsulent i eget firma.  På vej til en ny bog om kunstig intelligens skriver han artikler som denne
Dec. 10, 2017
Morten Resen er lige på trapperne med sin Go Little-app, som han har investeret masser af tid, sine egne og investorers penge i. Det er lige før launch, og det er nu, det skal ske.  Alligevel blev der tid til en snak om podcasting, priser og iværksætteri i Solopreneurcast episode 103.   Morten har gennem sin podcast fortalt åbent og ærligt om processen med at skabe et produkt og en virksomhed.  Podcasten gav ham podcasterprisen til Radiodays, og så har den også givet ham en tæt kontakt til lytterne. På halvandet år er han nået op på ikke mindre end en million downloads.  Følg Morten Resen og hans podcast på mortenresen.dk
Dec. 4, 2017
Da jeg den 9. november havde flyttet mit studie ud i Terminal 2 på Nordhavn til den årlige Iværk og Vækst messe – var der flere nysgerrige, som droppede ind, satte sig ned, og pludselig hørte sig selv være med i en podcast. Det er jo et medie, som mange iværksættere og jobsøgende undersøger, for måske kan det bruges i ens egen udvikling eller udviklingen af ens virksomhed. I denne episode skal du møde to af deltagerne på messen, nemlig Birgitte Rubæk fra Mindset4IT. Den anden er Lars Ginderskov fra Powerjobsøgerne. Dette er den sidste optagelse fra Iværk og Vækst-messen 2017. Først var det arrangøren Eva Vedel. Så en af udstillerne Handywoman, Jeanne M. Fjorback, som snart bliver landskendt i en tv-serie på DR1, så var der Toke Kruse – fra Billy og Salary og som er aktuel med bogen Unfair. Så kom Pernille Lykke Christoffersen forbi og  fortalte om sin Kamelmælk. Alle fem episoder var sponsoreret af Iværk og Vækst.
Nov. 28, 2017
En af de iværksættere, som Karin Høgh mødte på Iværk og Vækst den 9. november var Pernille Lykke Christoffersen.  Pernille er kvinden, der prøver og har succes med at få danskerne til at drikke kamelmælk. Hun importerer fra en farm i Dubai, men hendes drøm er at få sin egen kamelgård på Fyn.  Når man hører Pernille fortælle om sig selv og sin virksomhed, så er man ikke i tvivl om, at det nok skal lykkes for hende. https://www.kamelmaelk.com/
Nov. 20, 2017
På Iværk og Vækst den 9. november var iværksøtteren Toke Kruse en af hovedtalerne, og han havde en lang kø af interesserede, som ville have fingrene i hans nye bog "Unfair" og få et par gode råd med på vejen.  Det lykkedes mig at få ham til at medvirke i Solopreneurcasts jubilæumsepisode. 100 episoder er det blevet til. Podcasten er mit bidrag til at gøre det sjovere og nemmere for selvstændige at fungere på et arbejdsmarked, som i stigende grad favoriserer virksomheder, der vil vækste. Men som har brug for specialister, som arbejder solo og fungerer godt med det.     
Nov. 13, 2017
Jeanne M. Fjorback er Handywoman, og der er ikke ret meget, hun ikke kan fixe i et hjem. Men hvorfor booke Handywoman i stedet for en handyman? Og hvordan kan man gøre det til en voksende solovirksomhed? Dét tog Karin Høgh en snak med hende om til Iværk og Vækstmessen i Terminal 2 i Nordhavn den 9. november.   

Podcasts like "SolopreneurCast - for og med soloselvstændige"   ·   View all

By PodCon
By Isaac and Lesley
By Ricardo Arechiga
Disclaimer: The podcast and artwork embedded on this page are from Karin Høgh, PodConsult, which is the property of its owner and not affiliated with or endorsed by Listen Notes, Inc.