de Volkskrant

By de Volkskrant

About this podcast   Dutch    Netherlands

Podcast by de Volkskrant
22 episodes · since Sep, 2016
April 5, 2017
Leesclub Le Monde #2: Karin Amatmoekrim by de Volkskrant
March 20, 2017
De kiezer heeft gesproken. Maar wat heeft hij/zij gezegd? Betekent de winst van GroenLinks en D66 dat de roep om een ‘open’ samenleving in de lift zit? Heeft met het ‘goede’ populisme van CDA en VVD de wens voor een meer gesloten samenleving juist vaart gekregen? Vragen genoeg voor Sheila Sitalsing en Chris Kijne in aflevering 9 van De Mars naar Maart.
March 13, 2017
En toen werd het spel toch nog veranderd. Door het duo Rutte-Erdogan. Of eigenlijk het trio Rutte-Erdogan-Wilders. Of, zoals Lodewijk zelf natuurlijk graag benadrukt: door het kwartet Rutte-Asscher-Erdogan-Wilders. En vergeet Bert Koenders niet. Hoe het ook zij: het kan haast niet anders of dit laatste turbulente campagneweekend zal iets doen met de uitslag van onze verkiezingen; de identiteits-integratie-migratiekwestie komt deze laatste dagen opeens toch weer boven drijven. Maar wat zal dat effect zijn? Sheila Sitalsing en Chris Kijne bekijken de opties en blikken terug op de campagne.
March 6, 2017
Het was weer een dolle-avond in Carré, met een journalistieke gamechanger: een vragen-mitraillette die niet op antwoorden zat te wachten. Maar wat levert al het verkiezingsgeweld op radio en televisie eigenlijk op? Hoe harder er gedebatteerd wordt, des te minder gebeurt er in de peilingen. Behalve misschien het langzaam wegzakken van de PVV die juist nergens aan meedoet. Maar duidelijker wordt het niet, want waar gaat het eigenlijk over in deze campagne? Je hoort het van Sheila Sitalsing en Chris Kijne in aflevering 7 van de Mars naar Maart.
Feb. 27, 2017
Zondag was daar het officiële begin van de verkiezingscampagne met het veelbesproken RTL-debat. Ruim een miljoen mensen zagen de heren lijsttrekkers zoeken naar overeenkomsten en verschillen, de leider op links of de uitdager van Rutte in het midden. Zijn ze er een beetje uitgekomen, zo zonder de koplopers? En deed de gamechanger ook mee? Sheila Sitalsing en Chris Kijne praten je weer bij.
Feb. 17, 2017
Het Salomonsoordeel van de economische rekenmeesters is binnen, de peilingen komen in beweging en gedebatteerd zal er worden, of de winners-to-be dat nou leuk vinden of niet. In deze podcast hakken Sheila Sitalsing en Chris Kijne zich een weg door een woud van frames, campagne taal en stemadviezen om de weg naar 15 maart voor u te klaren.
Feb. 9, 2017
Vergroten dating-apps als Tinder en happn onze kans op het vinden van de ware of leidt het vooral tot keuzestress? Bestaat het taboe op online dating nog? En hoe bepalen algoritmes wie we te zien krijgen? In deze podcast gaat Volkskrant-journalist Anna van den Breemer in gesprek met Julien Althuisius (de Volkskrant) en Jitse Schuurmans (promovendus aan de Universiteit van Amsterdam).
Feb. 7, 2017
Nieuw op de Tindermarkt: hoe pak je dat aan? Journalist Bastiaan Meijer (22) won advies in bij date-dokter Marcia en flirtcoach Pim Putter. Het swipen leidde uiteindelijk tot een date. Beluister zijn verslag hier.
Feb. 1, 2017
Leesclub Le Monde #1: Hanna Bervoets by de Volkskrant
Jan. 31, 2017
Als het aan D66 ligt, moet hulp bij zelfdoding ook worden toegestaan als een leven is voltooid. Je mag immers zelf bepalen of je wil leven of niet. In deze podcast spreekt filosoof en psycholoog Kees Kraaijeveld dat tegen: of je leven zin heeft, kun je niet in je eentje bepalen.
Disclaimer: The podcast and artwork embedded on this page are from de Volkskrant, which is the property of its owner and not affiliated with or endorsed by Listen Notes, Inc.