I EN STAD

By Kalle Carmback

About this podcast   Swedish    Sweden

Välkomna till säsong 1 av I EN STAD - en podcast för barn och deras vuxna. Av och med Kalle Carmback och med musik komponerad och framförd av Nils Berg.
I en stad är en berättande pod i tio avsnitt med fristående sagor för barn och vuxna med massor av musik och sånger sjungna av Mattias Hellberg, Nicolai Dunger, My Engström Renman, Theodor Jensen, Josef Kallerdahl och Sarah Riedel.
Skicka brev till Borgmästaren och Pip på www.ienstad.se
Träblås: Nils Berg
Piano: Johan Graden
Bas: Viktor Skocic
Trummor: Anna Lund
Inspelat i Studio Rymden september 2017
Inspelningstekniker: Daniel Bengtsson
Ljudmix och mastring: Daniel Ögren
Illustrationer av Lisa Imberg
Tack till alla vi älskar för ert tålamod och pepp.
14 episodes · since Oct, 2017
Dec. 31, 2017
Borgmästaren och Pip önskar gott nytt år, tackar för den här gången och läser brev som ni skickat. Tack för den här säsongen – fortsätt fantisera och drömma och vara den ni är. Gott nytt år!
Dec. 23, 2017
I en stad bor Allan och Allan han sitter uppe, ensam vaken om natten mot  julafton, och väntar tålmodigt på att Tomten skall dyka upp. Inte för att han vill ta reda på om Tomten verkligen finns eller för att han vill ha sina julklappar först av alla. Nä, Allan håller sig vaken och väntar tålmodigt därför att han har en mycket viktig fråga att ställa till Tomten när han dyker upp. Om han dyker upp. Veckans klokord: Tänk på alla andra. Veckans sång: Nu kommer tomten – Sarah Riedel Detta är det sista och avslutande avsnittet av I EN STADs första säsong. Men Borgmästaren och Pip håller öppet och kommer svara på breven ni skickar i brevlådeavsnitt så forsätt skicka.
Dec. 16, 2017
I en stad bor Luna och hon är en flicka med mycket fantasi och galna idéer. Nu till exempel, nu står hon vid det stora trädet, det där enorma helt otroligt stora trädet som säkert når hela vägen upp till rymden. Och hon vill upp dit och kanske ta ett skutt till månen. Pappa säger att hon absolut inte får klättra upp i trädet därför att det är alldeles för högt. Luna tänker att man ju inte alltid behöver göra precis som pappa säger, eller hur? Veckans klokord; Fantisera mera! Veckans sång; Drömmar – Nicolai Dunger Och Borgmästaren och Pip tar ton. Skicka brev till dem på www.ienstad.se
Dec. 10, 2017
I en stad bor Vide och hon har precis tappat sin första tand. Hon är stolt och glad och pirrig och hon gör som alla andra gör, lägger den i ett glas med vatten om natten och hoppas att Tandfen skall hämta den och lämna en peng. Men mitt i natten vaknar Vide med en ovanlig insikt; Hon har ångrat sig! Frågan är bara, får man ångra sig? Kan man göra det – med tandfen? Veckans Klokord: Man får ångra sig. Veckans Sång: Tandfen – Sarah Riedel Och Borgmästaren och Pip hittar poeterna i sig och diktar lite.
Dec. 8, 2017
Borgmästaren och Pip dröjer sig kvar på kontoret igen och läser upp era brev och pratar om dem. Vill du också skicka brev och komma med i poden? Gå in på www.ienstad.se och fyll i brevformuläret.
Dec. 2, 2017
I en stad bor Paolo och hans syster Mira – och så Mormor förstås. Mormor, Madame Rojas, är en pensionerad magiker och en mästare både i trolleri och i kurragömma. Att leka kurragömma med mormor är en rejäl utmaning. Hon vill aldrig bli hittad. Och hennes otroliga hus är så fullt av skrymslen, prång och magiska ting som gör leken till ett riktigt äventyr. Veckans klokord: Ibland är lögnen sannare är sanningen. Veckans sång: Kurragömma – Nicolai Dunger Och Pip tänder adventljus och trollar för Borgmästaren. Skicka brev på www.ienstad.se
Nov. 25, 2017
I en stad bor Milla och utanför hennes lägenhet finns en gemensam innergård som är förskräckligt mörk, trist och kall. Bredvid Millas gård finns Villes gård – den är solig, härlig och kul. Där finns lekkamrater, klätterträd och lekhus. Dit vill Milla mer än allt i världen men mellan Millas och Villes gårdar finns ett järnstaket med vassa, livsfarliga piggar på toppen. Dom kan säkert döda, tror Milla och undrar hur skall hon ta sig över till Villas gård? Veckans sång: Villes gård – My Engström Renman Veckans klokord: Döm inte boken efter omslaget.
Nov. 18, 2017
I en stad bor Frank, och någonting har hänt Frank – han har blitt sjuk, eller knasig, eller kär kanske. Han får inga tydliga svar på den frågan. Det enda han vet är att han får jättepirr i magen och blir helt darrig i benen när han är i närheten av Ella. Veckans klokord: ”The greatest thing, you’ll ever learn, is just to love, and be loved in return” (be en vuxen översätta) Veckans sång: Kär – Theodor Jensen Och Borgmästaren ber er fråga chans i poden – vågar ni det? Skriv brev på www.ienstad.se
Nov. 12, 2017
I en stad bor Sam och Sam älskar fotboll. Det har hon alltid gjort men fotboll ligger inte i familjens gener, förklarar pappa, och det är därför hon är urusel på det. Det tycker alla. Alla utom Farmor och Farmor hon kan fotboll och försöker lära Sam skjuta dunderskott. Veckans klokord: Våga tro på dig själv! Veckans sång: Balladen om Värsta skottet – Josef Kallerdahl Glöm inte att höra på Borgmästaren och Pip i slutet och skicka dem mail på www.ienstad.se
Nov. 9, 2017
Borgmästaren och Pip läser upp era brev och pratar om dem. Vill du också skicka brev och komma med i poden? Gå in på www.ienstad.se och fyll i brevformuläret.
Disclaimer: The podcast and artwork embedded on this page are from Kalle Carmback, which is the property of its owner and not affiliated with or endorsed by Listen Notes, Inc.