het Volkskrantgeluid

het Volkskrantgeluid
By de Volkskrant
About this podcast
In het Volkskrantgeluid praten Laura van der Haar en Jonathan van het Reve wekelijks door met de mensen achter de interessantste en meest spraakmakende verhalen.
Latest episodes
Feb. 15, 2018
Politiek verslaggever Natalie Righton bracht deze week het verhaal over Halbe Zijlstra, die had gelogen over zijn aanwezigheid in de datsja van Poetin. Hij gaf zijn leugen aan haar toe, en trad vervolgens af. Voor aanstaande zaterdag schrijft zij een grote reconstructie van de hele affaire in de Volkskrant, maar vandaag was ze te gast in onze podcast, het Volkskrantgeluid.
Feb. 14, 2018
Haar rubriek is stiekem misschien wel de meest gelezen van de krant. In Lust en liefde schrijft Corine Koole over de liefdesescapades van gewone Nederlanders. Waarom storten al die mensen toch hun hart bij haar? En leert ze er zelf wel eens wat van? Je hoort het in deze nieuwe aflevering van het Volkskrantgeluid met Laura van der Haar.
Feb. 7, 2018
Aurelia Brouwers wilde niet meer verder, omdat haar psychisch lijden te groot was. Haar wens werd, na veel jaren, uiteindelijk gehonoreerd en dat is uitzonderlijk. Om het taboe over euthanasie in de psychiatrie te doorbreken, wilde ze een gesprek met de krant. Wetenschapsredacteur Margreet Vermeulen sprak met haar, vlak voor haar dood, en praat met Laura van der Haar over het stuk dat zij schreef.
Jan. 30, 2018
In deze aflevering hoor je onderzoeksjournalist Huib Modderkolk. Hij onthulde vorige week dat de Nederlandse AIVD cruciaal bewijs leverde over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Laura van der Haar praat met hem over de lof over en kritiek op dat verhaal, en over hoe Rutte het verhaal aangreep de Sleepwet te verdedigen.
Jan. 24, 2018
De spanningen liepen hoog op bij de Universiteit Utrecht nadat bleek dat onderzoeksgeld was losgepeuterd bij een grote tabaksfabrikant. Want kun je als onderzoeker zomaar geld aannemen uit de tabaksindustrie? In deze aflevering hoor je Tonie Mudde, Chef wetenschap bij de Volkskrant, en hij praat over die vraag met Laura van der Haar.
Jan. 18, 2018
In deze aflevering van het Volkskrantgeluid hoor je het verhaal van Douglas Jackson, de bedenker van de allereerste digitale valuta: e-gold. Onderzoeksjournalist Tom Kreling interviewde hem, en praat daarover met Laura van der Haar.
Jan. 11, 2018
Deze week is voetbaljournalist Willem Vissers te gast in het Volkskrantgeluid. Hij praat met Jonathan van het Reve over hoe je een goeie voetballer scout, en over het krankzinnige geld in de voetballerij.
Dec. 20, 2017
#36: In gesprek met de hoofdredacteur by de Volkskrant
Dec. 19, 2017
Maisbrood zonder maismeel, of kalfsleverworst zonder kalfslever. In deze aflevering is programmamaker en Volkskrant-columnist Teun van de Keuken te gast. Hij praat met Laura van der Haar over het Gouden Windei, de verkiezing voor het meest misleidende voedselproduct.
Dec. 13, 2017
Journalist Jeroen van Bergeijk ging vijf maanden undercover als Uberchauffeur, en schreef er afgelopen weekend een stuk over in de Volkskrant. In deze aflevering praat hij over zijn ervaringen met Laura van der Haar.