Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit

By BNN-VARA

About this podcast   Dutch    Netherlands

Francisco van Jole neemt iedere vrijdagnacht met opiniemakers, politici en luisteraars de stand van het land door. Met behulp van Peter Kee en David van der Wilde peilt hij de stemming in aanloop naar de verkiezingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een programma voor nieuwsslurpers en betweters waar politieke junkies hun vingers bij af zullen likken.
27 episodes · since Jan, 2017
March 9, 2017
Francisco van Jole zit in LantarenVester in Rotterdam met Joop-redactrice Hasna El Maroudi. Mei Li Vos, Tweede Kamerlid voor de PvdA en Michelle van Dijk Schrijfster, leraar en opiniemaker. Ze praten onder andere over vrouwen in de politiek. Hoe kan het dat er zo weinig vrouwelijke lijstrekkers zijn en hoelang gaat het duren voor we de eerste vrouwelijke premier hebben?
March 9, 2017
David van der Wilde zit in de laatste aflevering van 'Hier Hoor Je Hoe Het Echt Zit' zoals altijd in De Balie in Amsterdam. Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter van Groenlinks Amsterdam. Geerten Waling, politiek historicus en SP-kamerlid Ronald van Raak schuiven ook aan. Ze praten onder andere over het uitblijven van de tweestrijd en de marktwerking in de campagnes. Zijn de partijen ideologisch bezig of weten ze gewoon precies hoe ze hun doelgroep moeten vinden?
March 2, 2017
Francisco van Jole zat in de Rotterdamse schouwburg met schrijver en opiniemaker Celal Altuntas en Liesbeth van der Kruit van oud-journaliste en voormalig directeur van de PvdA in Rotterdam. Zij praatte over actuele thema's van deze week. Onder andere over dat 75% van de jongeren met een migrantenachtergrond niet stemmen en het identiteitsdebat. Waarom gaat het daar zoveel over in de campagnes?
March 2, 2017
David van der Wilde zat in De Balie in Amsterdam met de toekomst van drie belangrijke partijen. Lilian Marijnissen, de nummer drie van de SP. Gijs van Dijk, de nummer vijf van de PvdA en Jan Paternotte, de fractieleider van D66 Amsterdam en nummer negen op de lijst. Ze praten over werkgelegenheid in de toekomst en over de afgelopen debatten.
Feb. 25, 2017
Francisco van Jole zat in de Rotterdamse Schouwburg met schrijver en opiniemaker Han van der Horst. Ancilla van der Leest, lijstrekker van de Piratenpartij en Gerard Drosterij, politiek filosoof en opiniemaker. Ze praten over privacy, want waarom komt in aanloop naar de verkiezingen dit onderwerp zo weinig aan bod? En over onvrede onder burgers, want zijn er wel echt zoveel mensen ontevreden?
Feb. 25, 2017
David van der Wilde zit met Martijn de Greve, presentator van onder andere politieke junkies en debatleider in De Balie. Caesar Bast, de voorzitter van de Nationale Jeugdraad en Klaas Valkering 2e vice-voorzitter van het Christen Democratisch Jongeren Appel (CDJA). Vooral Klaas heeft het zwaar te verduren, want ze praten onder andere over de negatieve houding van het CDA. Jesse Klaver als mogelijke derde in de tweestrijd tussen Wilders en Rutte en hoe ziet de toekomst eruit als we over 20/30 jaar nog meer vergrijzing hebben?
Feb. 22, 2017
Peter Kee zat met CDA-kamerlid Pieter Heerma, NRC-verslaggever Thijs Niemantsverdriet en Jan Roos lijstrekker van VNL in het restaurant van Nieuwspoort. Ze hadden het over Wilders en zijn wegblijven bij debatten. Hoe zit het met Groenlinks de De Telegraaf? En ze praatte over Buma die dit weekend met links leek te flirten, maar afgelopen week deed hij weer afstand van de linkse politiek. Hoe zit dat?
Feb. 19, 2017
David van der Wilde zat in De Balie in Amsterdam. Hij praatte samen met Thierry Baudet, lijstrekker van het Forum voor Democratie. Een nieuwe partij waarmee hij onlangs in de peilingen de eerste zetel veroverde. Theoloog Rikko Voorberg schoof ook aan en in de aanloop naar de verkiezingen hadden ze het over hun visie op de Nederlandse samenleving.
Feb. 17, 2017
Peter Kee zat in Nieuwspoort Den Haag met drie gasten. Allereerst een begrip op Het Binnenhof: journalist Frits Wester. Sharon Gesthuizen, die deze week na 10 jaar kamerlidschap afzwaaide en Mona Keijzer, de nummer twee van het CDA. Ze praten onder andere over Wilders, trollen, Rutte en het RTL-debat.
Feb. 17, 2017
Francisco van Jole zat in de Rotterdamse Schouwburg. Te gast waren journalist en columnist Mirjam de Winter, documentairemaker Dore van Duivenbode en Simone Dekkers van De Nieuws BV.
Disclaimer: The podcast and artwork embedded on this page are from BNN-VARA, which is the property of its owner and not affiliated with or endorsed by Listen Notes, Inc.