Backstage med Marit Bergman

By Sveriges Radio

About this podcast   Swedish    Sweden

Berättelser från livet på och bakom scenen. Marit spelar och pratar med artistkollegor. Ansvarig utgivare: Anna-Karin Larsson
11 episodes · since Jul, 2016
Sept. 1, 2017
Panetoz tipsar om hur man tar hand om stela föräldrar i publiken och avslöjar hur de övertalades att vara med i Melodifestivalen igen. Fördelarna med en bra turnébuss avhandlas och de berättar om när de var förband till sina idoler Magic System. Dessutom lär de Marit dansa till Håll om mig hårt.
Aug. 18, 2017
Siw berättar om Cornelis Vreeswijks dykförmåga och Ann-Louise Hansons talang i köket. Hon avslöjar även varför hon ibland använder peruk på scenen. Marit och Siw förenas i bitvis svikande självförtroende och kärleken till Rättvik. Siw minns också hur det var att möta 6000 skrikande fans i Schweiz. Det här är den fjärde delen i säsong 2 av Backstage med Marit Bergman
July 28, 2017
Linnea berättar om när hon growlade på en regnig scen i Tyskland och varför Mick Jagger är hennes scenförebild. Hon avslöjar också vad man absolut inte ska göra när man tappar texten. Andra ämnen som dyker upp är vådan med plastkjol, det fina med ljusslingor och vikten av att ha en flexibel scentekniker. Det här är tredje delen i säsong 2 av Backstage med Marit Bergman.
July 14, 2017
Lill avslöjar varför hon alltid har dubbla scenkläder och hur det är att sjunga om vänner som dött. Marit och Lill utbyter även erfarenheter av silvertejpens alla möjligheter. Lill minns också ett mirakulöst cirkustrick för att få ett knä att läka och tillsammans kommer Marit och Lill på en fantastisk låttitel. Det här är andra delen i säsong 2 av Backstage med Marit Bergman.
July 7, 2017
Mikael berättar om konsekvenserna av Björn Afzelius magsjuka på Kuba och varför han numera beundrar Patti Smith. Dessutom får vi veta varför han ofta framträtt i hawaiiskjorta. Marit och Mikael pratar också om att hålla masken när man ramlar av scenen och det fina i att kunna spela gitarr och prata samtidigt. Det här är första delen i säsong 2 av Backstage med Marit Bergman.
Sept. 9, 2016
Jill avslöjar vad Lionel Richie tyckte om att hon vände honom ryggen, berättar varför hon slutat hälsa på publiken i foajén och om tricket för att dölja en missad textrad. Marit och Jill pratar om minnesvärda spelningar utomhus och utbyter även tips på hur man får publiken att slappna av. Det här är sjätte och sista delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016. Säsong 2 har premiär 7 juli 2017.
Sept. 2, 2016
Arja berättar om turnén med Mikis Theodorakis, vad hon var mest rädd för under Olof Palmes begravning, om sitt förhållande till Evert Taube och hur man räddar en situation när scenkläderna ramlar av. Arja Saijonmaa har stått på de flesta sorters scener i världen och möter här Marit Bergman vid pianot. I ett rum med en kaffetermos visar Arja att hon kan få vilken text som helst att glöda. Det här är femte delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016.
Aug. 5, 2016
Dregen och Marit pratar om krocken mellan artistlivet och livet som småbarnsförälder, om turnémagen och om sin gemensamma kärlek till Kiss. De har mötts på och bakom scener i många år. Nu träffas Marit och Dregen för första gången över en kaffe och pratar om livet på turné. Dregen lovar Marit att göra en skiva på småländska och tillsammans gör de en ytterst improviserad version av Johnny B. Goode. Det här är fjärde delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016.
July 29, 2016
Marit och Titiyo pratar om hur röster kan vara som filtar eller knivar och delar båda med sig av sin taktik för mellansnacket från scenen, där sanningen inte alltid är det mest passande. Marit Bergman och Titiyo har känt varandra i över tio år och har många gemensamma minnen från turnélivet. Titiyo avslöjar varför hon har börjat dricka kaffe i turnébussen och varför hon blir nervös inför drottning Silvia. Hon berättar om när hon sjöng för Princes kompband i minst sagt konstiga kläder och om crewet som Orup bojkottade. Det här är tredje delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016.
July 22, 2016
Lill-Babs avslöjar vad hon helst äter efter en konsert, hur det är att sjunga om vänner som dött och om sina möten med Arne Domnérus och Sammy Davis Jr. Lill-Babs har varit verksam som artist i över 60 år utan avbrott. Marit och Lill-Babs förenas i konsten att ramla omkull på scen och pratar sig varma om vikten av att vara nervös. Dessutom utbyter de berättelser om vad en överfull urinblåsa kan ställa till med. Det här är andra delen i säsong 1 av Backstage med Marit Bergman från 2016.

Podcasts like "Backstage med Marit Bergman"   ·   View all

By Sveriges Radio
By Sveriges Radio
By Sveriges Radio
By Sveriges Radio
By Sveriges Radio
Disclaimer: The podcast and artwork embedded on this page are from Sveriges Radio, which is the property of its owner and not affiliated with or endorsed by Listen Notes, Inc.